Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş 1-2 ALTAY

Stat: 12 Şubat Stadyumu

 Hakemler: Sezer Yalçın, Mehmet Vargün, Hasan Hüseyin Tetik

Kahramanmaraşspor: Mesut, Ramazan, Kemal, Timuçin (Dk. 64 Aytürk), Devrim (Dk. 61 Okan), Barış, Erkan, Ethem (Dk. 75 Aydın), Evren, Eser, Hüseyin

Altay: Egemen, Serkan, Maksut (Dk. 63 Ferhat), Fatih, Hüsamettin (Dk. 46 Ozan), Murat Uluç, Necdet, İbrahim Öztürk, İbrahim Akın (Dk. 81 Doğan), Murat Türkan, Atakan

Gol: Dk. 59 İbrahim, Dk. 63 Ozan (Altay), Dk. 76 Aydın (Kahramanmaraşspor)

Sarı kart: Dk. 40 Necdet (Altay), Dk. 67 Evren, Dk. 80 Hüseyin  (Kahramanmaraşspor)

Kahramanmaraşspor,  kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği güçlü rakibi Altay’a ikinci yarıda yediği gollerle 2-1 mağlup oldu. Mücadele ettiği Spor Toto 2. Ligde son 3 sezonda istediği başarıyı elde edemeyen Kahramanmaraşspor, bu sezon yaptığı transferlerle şampiyonluğu hedefliyor. Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine karşın Kırmızı-beyazlılar, ligin ilk maçında deplasmanda Nazilli Belediyespor’a 1-0 mağlup olmuştu. Temsilcimiz, ligin ikinci hafta maçında ise kendi sahasında grubun güçlü takımlarından İzmir Temsilcisi Altay’ı konuk etti. Bu sezon ilk kez taraftarı önüne çıkan aslanlar, rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koymasına rağmen aradığı golü bir türlü bulamadı. Temsilcimiz ikinci yarının 59 ve 63. dakikalarında kalesinde gördüğü iki gole engel olamayarak maçta 2-0 geriye düştü. Rakip kalede ataklarını sıklaştıran Kahramanmaraşspor, aradığı golü 76. dakikada buldu. Oyuna sonradan giren Aydın sağ kanattan yapılan ortayı şık bir vuruşla gole çevirdi. Aydın’ın golüyle oyunda durumu 2-1’e getiren Aslanlar, bu dakikadan sonra rakip kaleye baskıyı daha da artırdı. Ancak istediği golü bir türlü bulamayan temsilcimiz, 90 dakika sonunda rakibine 2-1 yenildi.

 ASLAN İLK YARIDA BASKIYI KURDU

 Mücadelenin ilk yarısında saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Kahramanmaraşspor, sağlı sollu geliştirdiği ataklarda Altay kalecisini geçemedi. Özellikle sağ kanatta Erkan ve sol kanatandan Kemal’in yaptığı ataklardan yararlanamayan Kahramanmaraşspor, aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın ilk yarısı 0-0 eşiklikle tamamlandı. İkinci yarıya da daha derli toplu başlamasına rağmen Kahramanmaraşspor, arka arkaya yediği iki golle sarsıldı. Bu dakikadan sonra yaptığı oyuncu değişiklikleri ile gol arayan temsilcimiz 90 dakika sonunda sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.                        

 TARAFTARDAN MAÇA YOĞUN İLGİ

Bu sezon şampiyonluğu hedefleyen ve gerek şehrin dinamikleri olan yöneticilerden gerekse de taraftarların büyük desteğini alan Kahramanmaraşspor, adeta hedefine kitlendi. Hafta içerisinde Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın bilet fiyatlarını açıklamasının ardından sosyal medya ve billboardlardan örgütlenen taraftarlar takımlarını bu maçta yalnız bırakmayarak maç boyunca destekte bulundu.