Site Logo

BEYAZ GRUP 24. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz gurupta 24’üncü hafta gollü geçti. 20 golün kaydedildiği haftada 7 maçı ev sahibi ekipler kazanırken, bir maç berabere bitti, Kocaeli Birlikspor’u 1-0 mağlup eden Ofspor deplasmanda kazanan tek takım oldu. Haftanın en gollü karşılaşması Amed’in 3-1 kazandığı Amed- Anadolu Üsküdar karşılaşması oldu.

Erzurumspor 21’inci hafta Amed’ten aldığı liderlik koltuğunu İstanbulspor’a bıraktı. Bir maç eksiği bulunan İstanbulspor 47 puanla grupta ilk sıraya çıkarken, Erzurumspor 46 puanla ikinci sıraya indi. Anadolu Üsküdar galibiyetiyle puanını 44’e çıkaran amed 3’üncü sırayı alırken, Kahramanaraş’tan bir puanla dönen Keçiörengücü 42 puanla 4, evinde Ofspor’a yenilen Kocaeli Birlikspor ise 41 puanla 5’inci sıraya yerleşti. Kendi sahasında 1 puan veren Kahramanmaraşspor taraftyarını üzerken tribünler ise istifa sesleri ile çalkalandı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.

24.HAFTA SONUÇLARI

Kahramanmaraşspor 2 – 2 Keçiörengücü

Sivas Belediye Spor 2 – 0 Bucaspor

Amed Sportif Faaliyetler 3 – 1 Anadolu Üsküdar

Nazilli Belediyespor 2 – 0 Büyükçekmece Tepecik

Hacettepe Spor 1 – 0 Fethiyespor

Anadolu Selçukspor 1 – 0 Zonguldak Kömürspor

Kocaeli Birlik Spor 0 – 1 Ofspor A.Ş.

Pendikspor 2 – 0 Fatih Karagümrük

İstanbulspor A.Ş. 2 – 1 Erzurumspor

25.HAFTA PROGRAMI

Fethiyespor – Kahramanmaraşspor

Fatih Karagümrük  –  Hacettepe Spor

Bucaspor –  Pendikspor

Zonguldak Kömürspor – Nazilli Belediyespor

Keçiörengücü – Amed Sportif Faaliyetler

Büyükçekmece Tepecik Spor- İstanbulspor A.Ş.

Ofspor A.Ş.- Sivas Belediye Spor

Anadolu Üsküdar – Anadolu Selçukspor

Erzurumspor – Kocaeli Birlik Spor

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR 2 – 2 KEÇİÖRENGÜCÜ

Spor Toto 2.lig beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor ligin 24.haftasında Keçiörengücü karşısında Kemal Akbaba’nın ilk yarıda attığı gollerle 2-1 önde iken son dakikada yediği golle mücadele 2-2 sona erdi. 12 Şubat stadında oynanan mücadeleyi Trabzon bölgesinden B klasman hakemi Ramazan Keleş yönetti. Mücadele Kahramanmaraşspor’un vuruşu ile başladı. İlk 15 dakikada her iki takımda önemli pozisyon yakalayamadı. . 26.dakikada gelişen Keçiörengücü atağında Kahramanmaraşspor defansı topu uzaklaştıramadı Uğur Utlu’un vuruşu defansa çarptı ve Mesut’un solundan filere gitti. Keçiörengücü 1-0 öne geçti. 37.dakikada Sağdan kullanılan serbest atışa muhteşem bir kafa vuran Kemal Akbaba eşitliği sağladı şimdi durum 1-1. 43.dakikada Seri çalımlarla ceza sahasına giren Kemal Akbaba kendisin ve takımımızın 2. Golünü attı. 2-1. Hakem ilk yarıyı bitirdi. İkinci yarı Keçiörengücü’nün vuruşu ile başladı. Müsabakanın Normal süresi 2-1 tamamlanırken müsabakaya 6 dakika uzatma verildi ve golü Bora ile bulan Keciörengücü maçı 2-2 eşitliğe getirdi ve maç sona erdi. Kendi sahasında 2-2 berabere kalan Kahramanmaraşspor sahasından 1 puanla ayrıldı.

SİVAS BELEDİYE SPOR 2 – 0 BUCASPOR

8 gündür idman boykotu yapan İzmir ekibi, Sivas Belediyespor deplasmanından eli boş ayrıldı. 10 bin 500’er lira olan primlerini alamadıkları gerekçesiyle 8 gündür idman boykotu yapan İzmir ekibinde futbolcular, idmansız olarak çıktığı maçta rakibi karşısında varlık gösteremezken Play-Off yolunda ağır darbe aldı. Maça Bucaspor kötü başladı. Karşılaşmanın 52’dakikasında Emrah’ın ara pasında Seyid, Veli’yi geçti, kaleci Hüseyin’in sağından topu ağlara gönderdi: 1-0. Karşılaşmanın 80’dakikasında Emin kaptırdığı topla ceza sahası dışından Tolga’nın vuruşunda top Sancar’a çarparak ağlarla buluştu: 2-0. 86’da Tolga’nın şutunda top yan direkte patladı. Bucaspor maçı 2-0 kaybetti. Bucasporlu futbolcular Sivas Belediyespor karşısına idmansız çıktı. Yönetimin 10 bin 500 lira olan primleri ödeyememesi üzerine Kocaeli Birlikspor maçı öncesi başlattıkları idman boykotunun ardından futbolcular 8 gün boyunca idmana çıkmadı. Bucalı futbolcular Sivas Belediyespor karşısında hiç bir varlık gösteremezken, ilk yarıda hiç pozisyon da üretemedi.

AMED SPORTİF FAALİYETLER 3 – 1 ANADOLU ÜSKÜDAR

Spor toto 2.lig beyaz gurubunda oynanan maçta Amed Sportif Faaliyetler takımı sahasında oynadığı karşılaşmada Anadolu Üsküdar maçın ilk yarısı Deniz’in 8. dakikasında attığı golle 1 – 0, yine Denizin39. dakikasında 2 – 0  oldu. 45. Dakikada Anadolu Üsküdar penaltıdan Murat Akgülün ayağından 2 – 1 yaptı ilk yarıda Amed Sportif Faliyetlerin 2 – 1 galibiyetiyle sona erdi. İkinci yarıda 77. Dakikada Amed sf Bertğun ayağından durumu 3 – 1yaptı. Maçta başka gol olmayınca  Amed Sportif Faaliyetler maçı 3 – 1 galip bitirdi.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR 2 – 0 BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ligin 24. hafta karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Büyükçekmece Tepecikspor’u 2-0 mağlup etti. Ligde 2 hafta üst üste Erzurum B.Ş.B. ve İstanbulspor’a mağlup olarak play off hattından uzaklaşan Nazilli Belediyespor, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 24. haftasında evinde Tepecikspor’u ağırladı. Siyah beyazlılar, düşme hattında bulunan İstanbul ekibini 2-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Karşılaşmayı Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediyespor Başkanı Erdoğan Eker, siyah beyazlı yöneticiler ve bine yakın taraftar takip etti. Siyah incilerin ilk tehlikeli atağında ise Yüksel’in pası ile ceza sahasına giren Furkan, Fatih’i gördü. Fatih’in şutu önce defansa sonra kendine çarptıktan sonra ağlarla buluştu. Siyah beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 üstünlükle tamamladı. İkinci yarıya kontrollü bir oyunla başlayan Nazilli Belediyespor, maçın son dakikalarından Abdulkadir’in ayağından 1 gol daha bularak farkı ikiye çıkarttı. Karşılaşma 2-0 Nazilli Belediyespor, üstünlüğüyle tamamlandı. Siyah beyazlılar bu sonuçla puanını 33’e çıkartırken sıralamada 8. Sıraya yükseldi.

HACETTEPE SPOR 1 – 0 FETHİYESPOR

TFF 2. Lig Beyaz Grup 24. haftasında Hacettepespor ile Fethiyespor Ankara 19 Mayıs Stadı’nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Hacettepespor 1-0 kazandı. Fethiyespor deplasmanda Hacettepespor’a 1-0 mağlup oldu. 90 dakika maçı başa baş götüren ve galibiyeti kovalayan Fethiyespor uzatma dakikalarında gelen gole engel olamayınca Ankara’dan puansız dönüyor. Ankara deplasmanında puan mücadelesi veren Fethiye maçın uzatma dakikalarında Noyan Öz’ün attığı gole engel olamayınca maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

ANADOLU SELÇUKSPOR 1 – 0 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

Konya deplasmanda tel tel dökülen Zonguldakspor, haftadır galip gelemeyen rakibine yenilerek haftayı puansız kapattı. Spor Toto İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Zonguldakspor, deplasmanda Konya Anadolu Selçukspor ile karşılaştı. Ferhan Kestanlıoğlu, Hüseyin Aylak, Bersan Duran hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın İkinci yarısında 68’inci dakikada Abdülkadir’in atağı golle 1-0 öne geçen Konya temsilcisi Anadolu Selçukspor bu üstünlüğü maç sonuna kadar koruyunca 3 puanın sahibi oldu. Rakibi karşısında sezonun en kötü futbolunu sergileyen Zonguldakspor’lu futbolcular haftayı puansız ayrılarak taraftarları üzdü. Bu sonuçtan sonra Zonguldakspor 32 puanda kalırken, Konya Anadolu Selçukspor 30 puana ulaştı.

KOCAELİ BİRLİK SPOR 0 – 1 OFSPOR A.Ş.

Ligde son beş maçında sahadan mağlubiyetle ayrılarak ligin dibine demir atan Ofspor, Kocaeli deplasmanında Kocaeli Birlikspor’u 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kocaeli Alparsln Türkeş Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Hasan Ertuğan yönetti. Yardımcılıklarını ise Serdar Soydan, Şaban Karaderili ve Hulusi Akırşan yaptı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. 63.dakikada Canberk’in yerine Nevzat’ı, Emre’nin yerine de Mustafa Emin Birinci’yi oyuna alan Ofspor, maçın son bölümünde istediği sonuca ulaştı. 90.dakikada Talha’nın golü ile 1-0 öne geçen Ofspor, maçı bu skorla tamamlamayı başardı ve 5 hafta sonra sahadan 3 puanla ayrıldı. Puanını 18’e yükselten Ofspor, en yakın rakibin 5 puan gerisinde son sırada yer alıyor.

PENDİKSPOR 2 – 0 FATİH KARAGÜMRÜK

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Pendikspor, sahasında Fatih Karagümrük’ü 2-0 yendi.

Hakemler: Sarper Barış Saka,  Soner Maraş, Oktay Önge, Pendikspor: Mehmet, Hakan, Süheyl, Tayfur Emre (Dk. 88 Sinan), Ramiz, Zeki, Mustafa, Anıl, Azad, Yunus (Dk. 46 Okan), Yasin Görkem (Dk. 78 Hayrullah), Fatih Karagümrük: Muhammed Birkan Tetik, Erdinç, Mert (Dk. 77 Mehmet Erkut),  Muhammed Akarslan, Yavuzhan, Eren (Dk. 61 Burak), Kemal, Taner (Dk. 76 Ercüment Eray), Ömercan, Feyyaz, Denis, Goller: Dk. 66 Azad, Dk. 70 Yasin Görkem ( Pendikspor), Sarı kartlar: Dk. 61 Taner ( Fatih Karagümrük), Dk. 71 Tayfur Emre ( Pendikspor)

İSTANBULSPOR A.Ş. 2 – 1 ERZURUMSPOR

Erzurumspor, 2’inci Lig Beyaz Gurupta final diye nitelendirilen İstanbulspor maçını kaybetti, rövanşı da alamadı. Bu sezon deplasmanda ilk kez maç kaybeden Erzurumspor 3 hafta boyunca bulunduğu liderliği İstanbulspor’a devrederken, liderin Hacettepespor maçını kazanma ihtimaliyle puan farkını da 4 puana çıkardı. Mavi-beyazlı ekip İstanbul’da estirdiği dadaş ambiyansını iyi kullanamadı. İstanbulspor taraftarının en az üç katı sayıda dadaşın gerek tribün ve gerekse stadyum dışında destek verdiği Erzurumspor öne geçtiği karşılaşmada skoru tutamadı. Fatih Gül, Ersel Aslıyüksek ve Ferit Erişçi’nin eksikliğini gideremeyen ekip, gurbetteki dadaşları olduğu gibi, Erzurum’daki taraftarlarını da üzdü. Erzurumspor yoğun taraftar desteğiyle çıktığı maçta ilk gole imza atan taraf oldu. 34’üncü dakikada Mert Nobre Erzurumspor’u öne geçirdi: 0-1. Dönen topta rakip takım golü buldu, İbrahim Halil Çolak 39’da beraberlik golünü kaydetti: 1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken karşılaşmanın 64’üncü dakikasında İbrahim Halil Çolak kontrataktan takımını öne geçiren golü attı: 2-1. Gol şokunu erken atlatan mavi-beyazlı ekip gole ulaşamayınca deplasmanda ilk yenilgisini aldı ve liderliği bırakarak sahadan ayrıldı.

GRUBUN ”EN LERİ ”

– En Fazla Galibiyet: İstanbul (15)

– İç Sahada En Fazla Galibiyet: İstanbul (10)

– Deplasmanda En Fazla Galibiyet: Buca, Erzurum (6)

– En Az Galibiyet: Of ,Anadolu Üsküdar (5)

– En Fazla Mağlubiyet: Of (16)

– En Az Mağlubiyet: Erzurum (4)

– En Fazla Beraberlik: Üsküdar, Kahramanmaraş (9)

– En Az Beraberlik: İstanbul (2)

– En Çok Gol Atan Takım: Erzurum (45)

– En Az Gol Atan Takım: Of, Üsküdar, Konya Selçuklu (20)

– En Çok Gol Yiyen Takım: of (38)

– En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (15)

SARI KARTLAR:

EVREN HOROZAL 88.dk (Kahramanmaraş)

KAYHAN ARDUÇ 90+1.dk (Kahramanmaraş)

YUSUF ONUR ARIKAN 31.dk (Kahramanmaraş)

SELÇUK KABAN 55.dk (Kahramanmaraş)

BORA YELKEN 41.dk (Keciören)

TARIK MAYHOŞ 24.dk (Keciören)

MUHAMMET YILMAZ 65.dk (Keciören)

OZAN KILIÇOĞLU 65.dk (Sivas Belediye)

ABDURRAHMAN KUYUCU 80.dk (Sivas Belediye)

MEHMET FATİH AYIK 90+4.dk (Sivas Belediye)

EMİN ALADAĞ 65.dk (Buca)

EMRE TORAMAN 1.dk (Buca)

ABDULLAH BALIKUV 27.dk (Buca)

GÖKHAN ÇALIŞIR 90+1.dk (Anadolu Üsküdar)

YUNUS DOĞAN 30.dk (Anadolu Üsküdar)

ZAFER ÖZDEN 90+3.dk (Nazilli Belediye)

FATİH ÜGE 78.dk (Nazilli Belediye)

SEMİH ERGÜL 62.dk (Nazilli Belediye)

ÖMER YALÇIN 90+3.dk (Tepecik)

SEMİH MUSTAFA USTA 48.dk (Tepecik)

HALİL ÇELİK 66.dk (Tepecik)

YILDIRIM MERT ÇETİN 90.dk (Hacettepe)

BERAT AYDOĞDU 88.dk (Hacettepe)

HÜSEYİN CİHAN AVCU 28.dk (Fethiye)

OĞUZHAN YILDIRIM 53.dk (Fethiye)

SEFA AKSOY 63.dk (Zonguldak Kömür)

FURKAN AYDIN 83.dk (Zonguldak Kömür)

OKAN EKEN 80.dk (Zonguldak Kömür)

ERDİ ÖNER 27.dk (Kocaeli Birlik)

MEHMET GÜRKAN ÖZTÜRK 90+2.dk (Kocaeli Birlik)

GÖKHAN MERAL 90+5.dk (Kocaeli Birlik)

UMUT KAYA 58.dk (Kocaeli Birlik)

MUHAMMET FETTAHOĞLU 35.dk (Of)

MUSTAFA EMİN BİRİNCİ 65.dk (Of)

TALHA AYDEMİR 90.dk (Of)

OĞUZ YILDIRIM 84.dk (Of)

TAYFUR EMRE YILMAZ 70.dk (Pendik)

AZAD FİLİZ 70.dk (Pendik)

TANER YILDIZ 60.dk (Fatih Karagümrük)

OĞUZHAN YAZICI 30.dk (İstanbul)

UMUT KAYA 30.dk (İstanbul)

YUNUS EMRE YALÇIN 33.dk (İstanbul)

ORHAN AKTAŞ 45.dk (İstanbul)

MERT NOBRE 65.dk (Erzurum)

ERHAN ÇELENK 30.dk (Erzurum)

DOĞAN CAN OTMAN 30.dk (Erzurum)

KIRMIZI KARTLAR:

ERHAN KIRCI 26.dk (Anadolu Üsküdar)

GÖKHAN MERAL 90+5.dk (Kocaeli Birlik)

(DERLEYEN: İLKER YİYEN)