Site Logo

2.Lİg Beyaz Grup 22.Hafta DeĞerlendİrmesİ!

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gurupta, 22’inci hafta maçlarında 18 gol atıldı.  4 maçı ev sahiplerinin kazandığı haftada 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı, 3 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu.

Haftanın en gollü maçı 4 golün atıldığı Nazilli-Erzurumspor maçı oldu. Amed yine son dakikada kazanma alışkanlığını sürdürerek, 1-1 bitmesi beklenen maçı 2-1 kazandı. 22’inci hafta sonunda Erzurumspor 43 puanla liderliğini sürdürdü. Haftayı deplasman galibiyetiyle kapatan ve bir maçı eksik olan İstanbulspor 2’inci sırada kalırken son dakika golüyle galip gelen Amed 41 puanla üçüncü sıraya çıktı. Evinde puan kaybeden Kocaeli Birlik 40 puanla 4’üncü sıraya inerken, Pendikspor’a yenilen Keçiörengücü 38 puanla beşinci sırayı aldı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise evinde 0-0 berabere kaldı.  Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.

22.HAFTA SONUÇLARI

Kahramanmaraşspor 0–0 Zonguldak Kömürspor

Sivas Belediye Spor 2-1 Fethiyespor

Ofspor A.Ş. 0-2 Bucaspor

Amed Sportif 2-1 Büyükçekmece Tepecik Spor

Anadolu Selçukspor 0-2 İstanbulspor A.Ş.

Kocaeli Birlik Spor 0-0 Fatih Karagümrük

Nazilli Belediyespor 0-4 Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor

Pendikspor 1-0 Keçiörengücü

Hacettepe Spor 2-1 Anadolu Üsküdar

23.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Anadolu Üsküdar – Kahramanmaraşspor

Bucaspor – Kocaeli Birlik Spor

İstanbulspor A.Ş. – Nazilli Belediyespor

Zonguldak Kömürspor – Amedsportif

Fatih Karagümrük  – Sivas Belediye Spor

Keçiörengücü – Hacettepe Spor

Fethiyespor – Pendikspor

Büyükçekmece Tepecik Spor – Anadolu Selçukspor

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor – Ofspor A.Ş.

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. 0–0 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

2.lig Beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor Zonguldak Kömürspor maçı golsüz sona erdi.

Spor Toto 2. lig beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor sahasında Zonguşldak Kömürspor’u konuk etti. Spor Toto 2.lig Beyaz grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor ligin 22.haftasında Zonguldak Kömürspor ile evinde 0-0 berabere kaldı. 12 şubat stadında oynanacak olan mucadeleye Kahramanmaraşspor Mesut Balkan, Yusuf Onur Arıkan, Evren Kilerci, Evren Horazal, Hayrettin Cengiz, Fatih Şen, Barış Çiçek, Eser Akbaş, Serbay Yağız, Yakup Ramazan Zorlu ve Devrim Taşkaya 11’ri ile başladı. Zorlu müsabakada gol sesi çıkmayınca maç başladığı gibi golsüz sonuçlandı ve takımlar 12 Şubat Stadyumunda puanları paylaştı. Kahramanmaraşspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta 0-0 berabere kalarak altın değerinde 2 puan kaybetti.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR 0-4 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERZURUMSPOR

Erzurumspor deplasmanda Nazillispor’u yenerek puanını 43’e çıkarırken, diğer yandan da iki haftadır elinden çıkardığı gurubun en golcü takımı unvanını da Keçiörengücü’nden geri aldı. Nobre’nin 2, Mehmet albayrak ve Ersel Aslıyüksek’in bir golüyle maçı farklı kazanan mavibeyazlı ekip, üç hafta üst üste kazanarak galibiyet serisi oluşturdu. Mavi-beyazlı ekip favori olduğu karşılaşmayı farklı kazandı.  14 ve 38’inci dakikalarda Mert Nobre’nin attığı iki golle ilk yarıyı 2-0 kazanan Erzurumspor, ikinci yarıda 65’te Mehmet Albayrak, 73’te de Ersel Aslıyüksek’in kaydettiği gollerle Nazilli’den 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. Erhan Çelenk ve Ferit Erişçi’nin birlikte oynaması skorda etkili oldu. Erzurumspor Nazilli galibiyetiyle 22’inci maçlık süreçte sahadan 12’inci kez galip ayrıldı. 7 beraberlik ve 3 yenilgisi bulunan mavibeyazlı ekip attığı gol sayısını 42’ye çıkarırken, kalesinde gördüğü gol sayısı 19’da kaldı. Mavibeyazlı ekip iç saha gurup başarı sıralamasında 19 puanla 8’inci sıraya inerken, dış saha başarı sıralamasında 24 puanla liderliğini korudu. Deplasman maçlarında gurubunun fenomeni olan Erzurumspor, dış saha performansı gurup başarı sıralamasında 24 puanla liderliğini sürdürdü, en yakın rakibi Bucaspor’a 6 puan fark attı. Mavibeyazlı ekip 12’inci deplasmanında 6’ıncı kez galip geldi. Deplasman maçlarında kalesinde 10 gol gören ekip, attığı gol sayısını ise 21’e çıkardı.

SİVAS BELEDİYE SPOR 2-1 FETHİYESPOR

Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta Sivas Belediyespor, ligin 22’nci hafta maçında Fethiyespor’la karşılaştı. Müsabaka Sivas Belediyespor’un 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı. 73’üncü dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Abdurrahman’ın ortasında topla buluşan Mehmet’in şutunda top kalecinin solundan ağlarla buluştu: 1-0. 77’nci dakikada ceza sahası içinde Sivas Belediyesporlu Ali Aydın ceza sahasında topa elle müdahale edince hakem, Fethiyespor lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Bekir Ozan topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-1. 90’ıncı dakikada Sivas Belediyespor atağında orta sahadan rakip kaleye gönderilen topta Fethiyesporlu Fatih ceza sahasında rakibine tehlikeli harekettze bulununca hakem yeniden penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Emrah meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara bıraktı: 2-1. Karşılaşma Sivas Belediyespor’un 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

OFSPOR A.Ş. 0-2 BUCASPOR

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Ofspor, 22. hafta maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor’a 2-0 mağlup oldu. Son üç maçından da mağlubiyetle ayrılan Ofspor, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Bucaspor maçından da istediği sonucu alamadı. Maça etkili başlayan Ofspor, ilk dakikadan itibaren rakip kalede etkili pozisyonlar buldu. Üst üste yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamayan Ofspor, 15.dakikada golü kalesinde gördü. Ani gelişen Bucaspor atağından Erkan topu filelere gönderdi ve Bucaspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra toparlanan Ofspor, rakip kalede gol arayışlarını sürdürdü ancak gol kaydına muvaffak olamadı. Maçın ilk yarısı Bucaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.  Ofspor, ikinci yarıya da etkili başladı. 58.dakikada iki değişiklik birden yapan Ofspor, Talha’nın yerine Muammer’i, Emre’nin yerine de Canberk’i oyuna aldı.  72.dakikada Hamza’nın yerine Nevzat’ın oyuna girmesiyle hücumda üstünlüğünü iyice arttıran Ofspor, 73.dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Canberk, topu üstten auta gönderdi ve Ofspor’un beraberlik şansını değerlendiremedi.  Maçın uzatma dakikalarında Alpay, Bucaspor’un ikinci golünü atarak maçın skorunu belirledi. Bu mağlubiyetle birlikte üst üste oynadığı 4.maçı da kaybeden Ofspor 15 puanla ligin son sırasında kalmaya devam etti.

AMED SPORTİF 2-1 BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK SPOR A.Ş.

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta bu sezon artık 2.Lige veda etmek isteyen Amedspor’un hafta sonu elde ettiği galibiyet ve zirve yarışını bırakmaması Amedspor taraftarını coşturuyor. Ligde 5 takımın kıyasıya zirve mücadelesi verdiği 2.Lig Beyaz Grupta Amedspor hafta sonu aldığı galibiyetle birlikte puanını 41’e yükselterek Lider Erzurum’la olan puan farkı 2’de kaldı. Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren ve geçtiğimiz hafta aldığı yenilgiyle liderliği kaptıran Amed Sportif Faaliyetler, bu hafta kendi sahasında, Büyükçekmece Tepecikspor’u 2-1 mağlup ederek, üç puan aldı. Alınan galibiyet, Yeşil-Kırmızılı ekibi emin adımlarla, şampiyonluğa götüren önemli bir adım olurken, lig sıralamasında ise 3’e yükseldi. 25’inci dakikada, sağ kanattan Abdullah, ceza alanına doğru kestiği topla penaltı noktasında buluşan Murat, göğsüyle yumuşattığı topu çok sert bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.  58’inci dakikada, Tepeciksporlu Halil, orta sayanın sol köşesinde ceza alanına gönderilen topu aşırtma bir kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-1: 90’ıncı dakikada, Deniz’in soldan köşe atıştan ceza alanına ortaladığı topla ceza alanında buluşan Murat, göğsüyle topu indirdi ve sert bir vuruşla maçın skorunu tahin etti: 2-1

ANADOLU SELÇUKSPOR 0-2 İSTANBULSPOR A.Ş.

Anadolu Selçukspor, ligin 22.haftasında İstanbulspor’u konuk etti. Ligin ikinci devresinde güzel futboluna rağmen puan alamayan yeşil-beyazlılar, bu şanssızlığını İstanbulspor karşısında da sürdürdü. Atiker Konyaspor’un Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden pilot takımı Konya Anadolu Selçukspor, ligin 22.hafta karşılaşmasında tabiri caiz ise grubun gizli lideri İstanbulspor’u konuk etti. Yeşil-beyazlılar karşılaşmanın henüz 1.dakikasında yapılan bireysel bir hata ile 1-0 geriye düşerken, 85.dakikada gelen gol ile sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Ligin ilk devresinde topladığı puanlarla dikkatleri üzerine çeken ve ilk yarıyı play-off potasının birkaç puan gerisinde tamamlayan Konya Anadolu Selçukspor, ligin ikinci yarısındaki düşüşünü sürdürüyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz ligin ikinci devresinde 5 karşılaşmaya çıkarken, oynadığı güzel futbola rağmen bu karşılaşmalardan mağlup ayrılması dikkatlerden kaçmadı.

KOCAELİ BİRLİK SPOR 0-0 FATİH KARAGÜMRÜK

2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Kocaeli Brilikspor evinde oynadığı maçta Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kalıp 40 puanda kalıp dördüncü sıraya indi. 2. Lig Beyaz Grup 22. haftasında Kocaeli Birlik Spor ile Fatih Karagümrük Alparslan Türkeş Stadı’nda bir araya geldi. Karşılaşma beraberlik ile sonuçlandı. Deplasman galibiyetiyle moralli bir hafta geçiren Kocaeli Birlikspor evinde Fatih Karagümrük’e takıldı. 1 puana oynayan Karagümrük istediğini alırken, Birlikspor bir türlü gelmeyen golle beraberliğe razı oldu. Sezonun ilk yarısında 1-1 beraberlikle biten maçın rövanşında 3 puan almak için sahaya çıkan Kocaeli Birlikspor umduğunu bulamadı. Alparslan Türkeş Stadı’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan temsilcimiz gol yollarında etkili olamadı. Oyunda üstünlük kuran Kırmızı-Beyazlılar geliştirdiği ataklarda son vuruşlardan sonuç alamadı.

PENDİKSPOR 1-0 KEÇİÖRENGÜCÜ

Pendikspor ligde yaşadığı kötü gidişe Mehmet Alaeddinoğlu ile dur dedi. 6 haftadır galibiyete hasret kalan kırmızı beyazlılar ligin 22. haftasında evinde karşılaştığı Keçiörengücü’nü Mehmet Alaeddinoğlu’nun ayağından bulduğu gol ile 1-0 mağlup etmesini bildi. Mehmet Alaeddinoğlu bu golle birlikte toplam gol sayısını altı’ya çıkarırken, Pendikspor ligde 29 puanla 10. sırada yer alıyor.

HACETTEPE SPOR 2-1 ANADOLU ÜSKÜDAR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Hacettepe, Anadolu Üsküdar 1908’i 2-1 yendi. Ankara 19 Mayıs stadyumunda oynanan karşılaşmada Hakemler: Burak Şeker, Hulusi Akırşan, Şaban Karaderili görev aldı Ev sahibi Hacettepe: Yasin, Orhan, Yıldırım Mert, Rahmi Can, Berat Aydoğdu (Dk. 83 Onur), Berat Ayberk (Dk. 46 Serdarcan), Mahmut, Kadir, Taylan, Noyan (Dk. 71 Mehmet), Hüseyin ile sahada mücadele etti. Konuk ekip Anadolu Üsküdar 1908 spor ise: Ali Alper, Murat Rüzgar, Gökhan, Fatih, Hasan (Dk. 51 Alihan), Pekin, Karahan Yasir, Melih, Çağlar (Dk. 38 Emre), Seyit Ali (Dk. 60 Murat Akgül), Recep Berk 11’i ile sahada yer aldı. Karşılaşmanın Gollerini Dk. 34 Kadir, Dk. 88 Mehmet (Hacettepe), Dk. 65 Murat Akgül (Anadolu Üsküdar 1908) atarken KArşılşamadan Kırmızı kartla Dk. 30 Fatih (Anadolu Üsküdar 1908) futbolcu ihraç edildi. Gergin geçen karşılaşamada Sarı kartlar: Dk. 33 Berat Ayberk, Dk. 56 Serdarcan, Dk. 59 Berat Aydoğdu, Dk. 62 Mahmut, Dk. 81 Hüseyin (Hacettepe), Dk. 33 Hasan, Dk. 74 Karahan Yasir, Dk. 84 Gökhan (Anadolu Üsküdar 1908) cezalandırıldı.

GRUBUN ”EN LERİ ”

– En Fazla Galibiyet: İstanbul (13)

– İç Sahada En Fazla Galibiyet: Kocaeli Birlik, İstanbul, Amed (8)

– Deplasmanda En Fazla Galibiyet: Buca, Erzurum (6)

– En Az Galibiyet: Of (4)

– En Fazla Mağlubiyet: Of (15)

– En Az Mağlubiyet: Erzurum (3)

– En Fazla Beraberlik: Üsküdar, Zonguldak Kömür (8)

– En Az Beraberlik: İstanbul, Konya Selçuk (2)

– En Çok Gol Atan Takım: Erzurum (42)

– En Az Gol Atan Takım: Of, Konya Selçuklu (18)

– En Çok Gol Yiyen Takım: of (36)

– En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (13) 

 

 (DERLEYEN: İLKER YİYEN)