Site Logo

KİMSEDEN YARDIM ALMADIK KARŞILIKSIZDA BİR ŞEY İSTEMEDİK

Kahramanmaraşspor yönetimi, 2014-2015 futbol sezonunun ikinci yarısı için hazırlıklarını tamamlayarak, Ankaragücü maçı öncesi futbolculara moral yemeği verdi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta ikinci yarı hazırlıklarını tamamlayan Kahramanmaraşspor’da yönetim ile futbolcular akşam yemeğinde buluştular. Önceki gün akşam Solakoğlu Lokantasında yönetim ile futbolcular bir araya gelerek moral yemeği yediler.

İkinci yarının ilk maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Kahramanmaraşspor, önce moral yemeği yedi sonra galibiyet için söz verirken, futbolculardan Ankaragücü galibiyeti için söz alan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Ceyhan, ikinci yarı hazırlıkları ve lig değerlendirmesinde bulunurken, takıma kazandırdıkları 16 yeni transferlerle ilgili bilgiler aktarıp, öncelikli olarak Kahramanmaraş halkı ve işadamlarına çağrıda bulundu.

 

HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ

Bugüne kadar Kahramanmaraşspor için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Ceyhan, ancak yönetim olarak tek başlarına istedikleri düzeye ulaşamadıklarını kaydederek, “Elbette her şeyde olduğu gibi bu kulübünde belli bir maliyeti var. Bizler elimizden geldiği kadar ekonomik olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bir çok kişiden destek istedik, hiçbir zamanda bu desteği karşılıksız istemedik. Biz kendimizi tam tanıtamadık, tam anlatamadık diye düşünüyorum. Ama şu ana kadar biz hiçbir yerden kayda değer bir yardım alamadık. Bunu derken biz kimseden bir hibe, karşılıksız bir yardım beklemiyoruz. Her zaman söylediğim gibi bir bardak su, bu bir bardak suyla kastettiğim bir göğüs reklamı, isim sponsorluğu, formanın sırtı, şorta reklam veya bir deplasmanın karşılanması gibi şeyler. Biz kulüp olarak bu tip yardımların ticari olarak da faturasını keseceğiz. Bize yardım yapan arkadaşımızda bunu kendi şirketinde gider olarak gösterecek ve bunu yaparak hem kendi kazanacak hem takım kazanacak hem de gider gösterecek ve şehir halkından da bir sempati kazanacak. Kendi sosyal sorumluluk projesi olarak bunu yapmış olacak. Bizim buna inancımız tam ama bu saatten sonra bu konuyu fazla gündeme getirmeyeceğim. Bundan sonra önümüze bakacağız ve bizim sahada 17 tane final maçımız var. Ankaragücü ile başlayıp Pazarspor maçı ile biten 17 maç. İnşallah bu süreçte önce Cenab-ı Allah sonra inandığımız futbolcu arkadaşlar yapmaları gereken neyse onu biliyorlar ve biz bunu yapacağız. Ondan sonra ben inanıyorum ki şehrimizin spora duyarlı insanları, zanaat önderleri, sanayiciler, siyasiler bize katkıda bulunacaklar. Bizim tek konsantre olduğumuz 17 tane maç. Bu 17 maçta biz 17 galibiyet hedefliyoruz. Allah’ım inşallah bunu bize nasip eder. Bizim hedefimiz bu ne kadar başarırız onu Cenab-ı Allah gösterecek. Ama bizim buna olan inancımız tam. Yeni transferlerimize ve eski arkadaşlarımıza inancımız tam. Bizim inandığımız arkadaşlar olduğu için şu anda hala bizimle devam ediyorlar. Yeni gelen arkadaşlarımıza da biz bu konuyu özellikle transfer görüşmesinde parayı, şartları konuşmadan önce bu inancı sorduk, bu inançla birlikte olabileceğimizi sorduk, burada gördüğünüz tüm arkadaşlarda buna inandılar ve onun için buradalar. Buradaki çoğu arkadaşımızla 1,5 yıllık imza attık. Belki bir iki tane yarım dönemlik arkadaşımız olabilir fakat geneliyle 1,5 yıllık imza attık.” dedi.

 

HENÜZ HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL

Bu sezon ligde henüz hiçbir şeyin kaybedilmediğine vurgu yapan Başkan Ceyhan, “Bizim için sezon yeni başlıyor. Hepinizin bildiği gibi sezonun başlamasına 15-20 gün kala biz bir takım oluşturduk. İkinci ligde oynayan bir takım için bu süre tabi ki yetersiz. Bir amatör takım bile daha fazla zaman istiyor. Biz her zaman devre arası bizim için sezon başı demiştik. Bu mana da sezon başı gibi transfer yaptık. Sezon başındaki şevk ve istekle biz ikinci yarıya başlayacağız. İnşallah Ankaragücü maçından futbol deyimi ile vurup geleceğiz. Göztepe maçında da tüm taraftarımızı, tüm kahraman edeleri bekliyoruz. Bu arkadaşlarım bu şehrin aç olduğu bu noktada ellerinden geleni yapacaklar. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bundan sonra daha önce dediğim gibi ben yönümü taraftarıma halkıma, kahraman edelerime döndüm. 46 güzel adam projemiz var. 46 bin üye gibi bir projemiz var. Sonra Storumuz, 21 Şubatta kuruluşumuz gününde açılacak. Aynı da anda spor kafemiz de açılacak. Bu projelerimizle biz halkımızın karınca kararınca yardımıyla biz ayakta duracağız. Bu takım da buna fazlasıyla cevap verecek güçte. 5 mayıs gecesi bu arkadaşların, bu takımın hepimizin, hep birlikte neler yapabileceğimizi görecekler. Allah’ım bizi utandırmasın. Bu bağlamda özellikle siz basın mektuplarına çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraşspor’u, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bundan sonra artık futbol değimiyle top bizde. Biz de ne yapacağımızı biliyoruz. Şehrin isteğinin, bizim hedeflerimizin gereğini yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

16 YENİ TRANSFER

Sezonun ikinci yarısına önemli isimlerle anlaşıp, takıma kazandırarak başladıklarını belirten Başkan Ceyhan, şu ana kadar 16 yeni isimle sözleşme imzaladıklarını söyleyerek, “ilk yarıda bir çok sıkıntılar yaşadık, ilk yarıdaki bütün futbolcularımız inanıyorum ki ellerinden gelen bütün gayreti göstererek, son damlasına kadar formalarını terletmişlerdir. Takımdan ayırlan birçok oyuncuyla küskün yada sorunlu ayrılmadık. Bizim bir hedefimiz var o hedefe ulaşmak için bazı arkadaşlarımızla yolları ayırmak zorunda kaldık. Bu yüzden de eksik ve ihtyacımız olan takviyeleri yapıp kadromuza kattık. 16 yeni oyuncuyla takımımızı güçlendirdiğimize inanıyorum. İkinci yarıda takıma yeni katılan futbolcularla gücümüze güç katar istediğimiz hedefe ulaşmak isityoruz. Bu yeni isimler ise, Göhan Ünver Keçiörengücü kanat oyuncusu 1,5 yıllık imza atıldı, Cihat Can Gümüşhanespor sağ kanat oyuncusu, Murat Özavcı stoper, Rıdvan sağ kanat oyuncusu, Dündar Denizhan kanat oyuncusu Kartalspor, Koray Uysal gümüşhanespor kanat oyuncusu, Recep Yaşar tokatspor orta saha, Ali Osman Gümüşhanespor orta saha, Serdar Gökkaya forvet, Sinan Yitmez Bandırmaspor Forvet, Akif Karakuş Bayburt Özel İdare, Kemal Akbaba, Soner Özdemir Tavşanlı Linyit orta saha, Hakan Sayar Kartalspor orta saha, Onur Karakabak Bandırmaspor sol kanat, Salim Coğuplugil sağ kanat Tokatspor’dan olmak üzere 16 yeni isim artık bizimle birlikte ve Kahramanmaraşspor forması için ter dökecek” diye konuştu. 

Haber: İlker YİYEN