Site Logo

“SÜTÇÜ İMAMIN TORUNUYUM DİYEN TAKIMINI DESTEKLER”

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Kahramanmaraş’ı seven herkes maça giderken biletini alsın ve bileti ile girsin Kahramanmaraşlı olduğunu belli etsin” diyerek takımlara destek çağrısında bulundu.

Madem sütçü imamın torunlarıyız Kahramanmaraşlı takımlarımıza destek verelim takımımıza güç kazandıralım diyen Başkan Özçelik,  “Kahramanmaraş’ı seven her halükarda takımımızın yanında olur. Sütçü İmamın torunuyum diyen takımına destek verir” diyerek Takımların yeni sezon hazırlıklarına başladığını ve ay sonunda yeşil sahalara geleceklerini ifade etti.

“MENFAATİN OLDUĞU YERDE BİRLEŞME OLMAZ”

Son zamanlarda taraftar Gruplarının birleşmesine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Biz Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren aktif tek derneğiz.  Grup olarak ta Çılgınlar grubu olarak Maraton Tribününde yer alıyoruz. Birleşme meselesi 3 yıldan bu yana gelen bir mesele… Bu durum ise şöyle örnekleyebilirim. İki arkadaş bir birine küsüyor biri başka gruba biri başka gruba, 2 gün sonra ise gittikleri grupta sıkıntı çıkıyor. Eski iki arkadaş tekrar bir araya geliyor. Buda birleşmiş havasına bürünüyor. Tabi bu birleşme meselesinde hiçbir sıkıntı yok ama herkes evinde mutlu ise tribünde de birlik beraberlik içerisinde olunursa hiçbir şeye gerek yok. Ben birleşmeye küslerin bir araya gelmesine değil, tribünde tek ses olmaya ben birleşme derim” dedi. Başkan Özçelik konuşmalarını şu başlıklar altında sürdürdü;

“ÇARŞIDA DEĞİL, TRİBÜNDE BİRLEŞELİM”

“Taraftarların bir çatı altında toplanmasının zor olacağını düşünüyorum. Ancak taraftarların tribünlerde bir arada olacağına inanıyorum. Biz diğer bir derneğiz. Diğer taraftar grupları bizim arkadaşlarımız, kardeşlerimizdir. Onlarda Kahramanmaraş için sevdalıdır. Onların kendi aralarında düşünceleri vardır. Ancak onların birleşeceğini düşünmüyorum. Ancak tribünlerde tek bir amaç için olacaklarını biliyorum, düşünüyorum. Tribünlerde birlik olalım. Herkes, herkesi sevmek zorunda değil. Herkes tribünlerde olursa o yeterlidir.  Maalesef Kahramanmaraş’ımızda bu yok. Gruplar ayrı ayrı birbirlerine sitem ediyorlar. Sonra bir bakıyorsun ki aynı çatı altında birbirini istemeyen şahıslar aynı çatı altında bir bakıyorsun 3 gün sonra tekrara ayrılık. Bu nedenle bizim birleşme meselesinden uzaktan yakından alakamız yok. Biz yasal bir dernek olarak tüm arkadaşların bir çatı altında toplanmasını canı gönülden istiyoruz fakat bu işin olmayacağını yalnız tribünlerin hep bir arada olup sıkıntı olmayacağına inanıyorum. Kahramanmaraş ta ki takımları ayrım yapmadan temsil etmemiz gerekiyor. Biz o düşüncedeyiz. Kahramanmaraş ismi yazılan tüm spor faaliyetlerinde bizim hepsinin yanında olmamız gerek”

“BİZ BÜTÜN TAKIMLARIN YANINDAYIZ”

“Bizim ismimizden dolayı bazı vatandaşlar bizi Belediyespor taraftarlar Derneği olarak görüyor ama hiç dikkat etmiyorlar. Biz bağımsızız ve her iki profesyonel takımımızın da logosunu dernek logomuzla temsil ediyor ve renklerini taşıyoruz. Bizde ayrım yok ve olmayacakta. Şehirde Kahramanmaraş’ı andıran ne kadar Takım varsa biz onların yanındayız. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneğiyiz. Beyoğluspor’da, Büyüksırsor’da, Elbistanspor’da bizim takımımızdır. Bizim yaklaşımımız bu türdür ve öyle yaklaşıyoruz. Taraftar Gruplarından tek isteğim, tek yürek ve tek vücut olarak takımlarımızın yanında olalım. Herkes ayrı bir grup kurabilir, herkes ayrılabilir ama amacımız tek olsun. Tek yürek halinde taraftarlar olarak takımlarımızı destekleyelim”

“BİZİM BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

“Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’dan bir üst lig beklentimiz var hemde play-off olmadan. Kahramanmaraşspor’dan ise Ligde kalması bize şampiyonluk yaşatmasıdır. Ligde kalsın şampiyonluk bizimdir. Kahramanmaraşspor’un Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan bu takımı aldığında kendisine bu takımın elini taşın altına koyması büyük bir cesaret dediğimizde bize cevap olarak ben taşın altıma vücudumu koydum demesi bizi etkilemiştir ve o kelimesine katılıyorum. Ligde kalırsa Kahramanmaraşspor da bizim için şampiyondur ve bize o şampiyonluğu yaşatacağına inanıyoruz”

“DİREK ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ”

“Ben geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un kongresinde dedim ki; Bizlere 2 defa final sevinci yaşattınız. Heyecanlı finaller oynadık. 2 finalde de elendik, kaderde kısmette bu varmış. Takımımızın tüm branşlarda başarılı olduğunu biliyoruz. Ben bu işin içerisinde 30 yıldır yer alıyorum ilk sefer bu kadar başarılı bir ekibin Alt yapıda oluşumundan dolayı, bu da genç çocukların, gelecek nesillerin ufuklarının açılacağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte sayın başkanımız gitti diye bu sözlerin geride kalmasını istemiyoruz. Biz nasıl geçmiş yönetimde sözlerle bir yerlere gelmiş isek bu yeni yönetimle beraber yeni dönem için hedef istiyoruz. Sakın gruplara gitmeyelim, play-oflara gitmeyelim. Direk şampiyonluk yaşayalım”

“LİGDE KALMA HEDEFİ DOĞRU HEDEFTİR”

 “Kahramanmaraş’ın 2 profesyonel takımı şuan da kamp yerlerindedir. Kahramanmaraşspor, kampa daha önce gitti. Kampa genç arkadaşlar ile gidildiğini biliyoruz. En iyi transferlerden bir tanesinin Onur Berber olduğunu biliyoruz. Yönetim de değişiklik oldu. Kahramanmaraşlı iş adamı Fatih Mehmet Ceyhan, takımı devraldı. Yeni gelen yöneticilerin iyi çalışması gerekiyor. İyi bir takım oluşturacaklarına inanıyoruz. İlk hedeflerinin ligde kalmak olduğu doğru bir hedeftir. Fatih Ceyhan ve yönetimine başarılar diliyoruz. Bu takım şampiyonluğa oynayacak takım değildir. Bu takım bu sezon mutlaka ligde kalmalıdır. Bir sonraki sezon başarı beklenebilir. İyi bir ekip oluşturmalarının ardından da şehirden de destek alarak takımı en iyi yerlere çıkartmalarını diliyoruz”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR HEDEFE İLERLEYECEKTİR”

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da kampa gitti.  Eski kadrodan hariç 10 tane oyuncuyu takıma takviye yaptılar. Sezon başlayana kadar ki süreçte eksik bölgelerini de tamamlayacaklarını söylediler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hedefi güçlü bir takım olmaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un da söylediği gibi önce 2’inci lig, ardından da PTT 1. Lig hedefi doğrultusunda başarılar diliyorum. Bundan önce 2 sezon Play-Of’tan dönüldü. Bu sezon Play-Off’a kalınmadan direk 2’inci lige çıkılmasıdır. Teknik ekibiyle, yöneticileriyle iyi bir takım olduklarını düşünüyorum.”

“KÜFRÜN TRİBÜNLERDE SONA ERMESİ GEREK”

“Yeni sezonda dernek olarak yine maçlara insan çekmeye çalışacağız. Takımlar başarılı oldukça taraftar da fazlalaşır. Daha özverili, daha dikkatli bir tribün ortaya çıkarmaya çalışacağız. Biz gençleri uyuşturucudan, alkolden, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için stadyuma çekmek istiyoruz. Diğer taraftar gruplarının bu şekilde düşündüğüne inanıyorum. Zaten takımlar iyi oldukça gençlerde maçlara gelecektir. Gücümüzün yettiğince, takımımızı en iyi şekilde destekleyeceğiz. Gençlerde ben Sütçü İmam’ın torunuyum diyorlarsa, bu takım Sütçü İmam’ın evlatlarının kurduğu takımdır. Mutlaka gelip destek vermelidirler. Takımlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Sevgisi olan insan stadyuma gelir. Kimseyi zorla stadyuma getirme imkanımız yoktur. Biz elimizden geleni yapacağız. En iyi şekilde gençleri stadyuma çekmeye çalışacağız. 50-60 yaşında bu takımın taraftarları var. Biz onlarla beraber ağladık, onlarla beraber güldük. Umarım onlarda bu sezon maçlara gelecektir. Biz onlarla da yola devam edeceğiz. Tribünlerde küfürün sona ermesi gerek. Herkes ailesiyle maça gelmek istiyor. Bizde o şekilde olmasını isteriz. Ben kötü tezahürata karşıyım. Benim derneğimin olduğu yerde küfrü en azamisine düşürdük. Bizim tribünümüzde küfür nedeniyle ceza daha gelmemiştir. Şuana kadar Büyükşehir Taraftarlar Derneği nedeniyle ceza alındı diye kimse bizim karşımıza gelemez” dedi.