Site Logo

Sezonun ardIndan Yönetİm analİzİ

 

Bir seneyi günahı ile sevabı ile bitirdik. Biz şampiyonluk sevincini yaşamaktan ziyade; aklımız, fikrimiz bütün düşüncemiz ile önümüzdeki senelerin korkusunu üzerimizde taşıyoruz. Bu şampiyonluğun nasıl zor kazanıldığını, nasıl paralar harcandığını, nasıl kulup borç batağına sokulduğunu biliyoruz. Bu yönetim zihniyeti ile aynen geldiğimiz gibi tekrar 3.lig'e düşeceğimizi çok açık görüyoruz.
Bu geçen 2 hafta süre içinde de sesimizi çıkarmayarak olup bitenleri gözlemledik.
Bütün senenin günahı Recep Aydemir ve Faik Demir’e çıkarıldı. Peki bu teknik ekibi buraya getiren kim? Bu yönetim değil mi?
Biz yeri geldiğinde Faik Hoca ve ekibini de istifaya çağırdık. Biz duruşumuzu asla bozmadık. Ama gördük ki bu yönetimle, başka bir teknik ekibin çalışması bile mücizedir.

Öncelikle bunun üstüne basarak söylüyoruz, bizim asla şahıslarla, kurumlarla işimiz yok. Olamaz da zaten.
Bizim tek beklentimiz, isteğimiz Kahramanmaraşspor'un adam gibi yönetilmesi, değerinin bilinmesi ve bu tarzda insanlar tarafından yönetilmesi.
Bunu kim yaparsa, bizim için ondan iyisi yoktur.Başkanın ismi hiç önemi değil.

Ama şuan önümüzde çok kötü bir örnek var. Bu yönetim, bu zihniyette devam ederse yaşanacakları tahmin edebilmek hiç zor değil. 20 Haziran’da göreceğiz. Başka talipler varsa onlar da listelerini sunar, projelerini anlatır ve kongre en doğru kararı verir.
Başkanımız birçok vaatlerde bulundu, ama hiçbiri yapılmadı.
Bizim artık boş vaatlere karnımız tok. İcraat istiyoruz. Zaman artık iş yapma zamanı. Kulübün sezon başında ki tahmini bütçesi 3 trilyonu buluyor. Bunun büyük kısmı zaten İddaa ve TFF’den gelen gelirler. Kendilerinin çok büyük mahareti olmayacak yani bu bütçede.
Peki kendileri ne gibi para kaynağı sunmayı planlıyorlar? Bu sene ufacık şehir, kasaba takımlarında saha içi reklamlarını gördük. Kahramanmaraş gibi şehirde bir tane stadyum panosunda reklamı yok. Koskoca takım dışardan bir firmaya acaba daha iyi bir fiyata göğüs reklamı satamazlarmıyıdı?
Bakalım merakla bekliyoruz, söz verdikleri ışıklandırmayı yapacaklar mı? Kahramanmaraş gibi sıcaklık değerleri hayli yüksek olan olan bir şehirde öğlenin sıcağında maç oynatmaya göz yumacaklar mı? Kahramanmaraş’ın yükünü çeken cefakar taraftarımız cehennem gibi sıcakta bağırmak,takımımızı desteklemek için güneş, yağmur altında çırpınıp duruyor. Buranın kapanması çok zor bir iş olmasa gerek. Hem akustik de sağlanacak, takımımıza daha da büyük destek sağlamış olacağız.
Bu işleri yapmak futbolu sevmek, takımı sevmek ile olur. Bu işlere zaman ayırmak ile olur. Hangi yöneticimiz acaba bu tip şeyler düşünebiliyor acaba?

Biz kesinlikle şampiyonluk derdinde değiliz. Varsın olmayalım. Bu kulup geçici başarılar ile avutulursa, sonu muhakkak hüsran olacaktır. Maalesef kulübümüzün bir çakılı bir çivisi dahi olmaması bize utanç veriyor.
Bu yönetim maalesef işin o kadar dışında kaldı ki, hangi birisinden bahsedeceğiz bilemiyoruz. Sene ortasında asla durmayacağız, bırakacağız, bıktık usandık diyen yönetim nedense biranda kendilerini başarılı adlettiler ve yönetim heveslisi oldular. Bu kadar kısa sürede neler değişti? Bıkıp, usanmanızı sağlayan etkenler neydi, tekrar koltuk peşinde koşmanızı sağlayan etkenler nedir?

Takım içinde inanılmaz gruplaşma var. Bunlar Kahramanmaraşımız'a yakışmıyor. Hangi kriterlere göre futbolcu alınıyor, teknik direktör alınıyor bilmek istiyoruz.
Bu sene asla dik başlı, kendini takımın üstünde, taraftarın üstünde gören tarzda futbolcu istemiyoruz.
Bu formanın büyüklüğünü bilecek, başarıya aç hedefleri olan futbolcular istiyoruz.
Kahramanmaraşımız’a yakışacak, 2-3 senelik plan yapabilecek kendini kanıtlamış hocaları istiyoruz. Kendini kanıtlamış sağlam kriterleri olan otoriter bir hocanın  olduğu yerde hiçbir futbolcu zaten kendini üstün göremez. Bunları da idare edebilecek yönetim, şimdiki yönetim tarzı zaten değildir. Yeni oluşacak yönetimin kucaklayıcı,herkese elini uzatan bir tarzı benimsemesini istiyoruz.

20 Haziranda yapılacak kongrede Takımımız Memleketimiz için en iyisinin seçilmesini istiyoruz. Başkan  adayı olacak varsa onlarda çıkar, planlarını programlarını sunarlar kongre en iyi kararı verir.
Yönetim kendini başarılı görüyorsa,burada zaten güven tazeler, çatlak sesler kesilir, yeni oluşacak yönetim de icraatlarına başlar. Biz de her zaman doğrunun yanındayız.
Unutulmaması gerekir ki bizler, şahıslar geçicidir, kalıcı olan KAHRAMANMARAŞSPOR’DUR...

Yazan: Onur DELİORMAN