Site Logo

Egemenlİk İÖO, ŞanssIzlIĞIna yanIyor

Danone Kupası’nın Nevşehir Grubu’nda çeyrek finale çıkan Küçükler Futbol Takımı, Trabzon temsilcisine 1-0 mağlup oldu.

Kahramanmaraş Merkez Egemenlik İlköğretim Okulu Küçükler Futbol Takımı, Danone Kupası’ndaki şanssızlığını yıkamadı.

Kahramanmaraş İl Birincisi olduktan sonra Türkiye Birinciliği için ilk etap olan Nevşehir Grubu’nda mücadele eden Egemenlik İÖO, 16 takımın yer aldığı maçlarda Malatya, Diyarbakır ve Niğde temsilcileri ile C Grubunda yer aldı. Malatya temsilcisini 3-1, Diyarbakır temsilcisini 5-4 ve Niğde temsilcisini de 3-1 mağlup eden Egemenlik İÖO, diğer gruplardan gelen ikişer takımla birlikte çeyrek final oynama hakkını elde etti. Ancak, Trabzon temsilcisi ile eşleşen Egemenlik İlköğretim Okulu Küçükler Futbol Takımı, maçtan 1-0 mağlup ayrıldı ve elendi.

Her yıl dünya genelinde 2,5 milyon çocuğu buluşturan; dünyanın en büyük çocuk spor organizasyonu Danone Uluslar Kupası'nın (DNC) Türkiye ayağı olan Milli Eğitim Bakanlığı-Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği Grup müsabakaları başladı. Danone Türkiye Birinciliği'nde mücadele edebilmek için yapılan İl birinciliklerine bu yıl 1997–1998–1999 doğumlu erkek öğrenciler ve her takımda kural gereği katılımı zorunlu tutulan 1997 doğumlu ikişer kız öğrenci katıldı. İllerini başarıyla temsil eden minikler,  grup birinciliklerinde mücadele ederek finale bir adım daha yaklaşmanın heyecanını yaşıyor.

Kahramanmaraş İl Şampiyonu Egemenlik İlköğretim Okulu Küçükler Futbol Takımı’nın da yer aldığı Nevşehir Grubunda 16 ilin temsilcileri de bulundu. 4’erli gruplar halinde tek devreli lig şeklinde oynanan maçlarda grubundaki üç maçını da kazanarak grup lideri olarak adını çeyrek finale yazdıran Egemenlik İlköğretim Okulu Küçükler Futbol Takımı, çeyrek finalde güçlü Trabzon temsilcisi ile eşleşti. Çok iyi bir futbol sergileyen Egemenlik İÖO futbolcuları, şanssız şekilde yedikleri golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldılar ve ilk turda elendiler.
Egemenlik İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Danone Futbol Takımı Antrenörü Ramazan Sakar, Türkiye Finallerine gitme konusunda ilk kez bu kadar çok yaklaşıldığını belirterek, mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü ama buradan birtakım dersler çıkartıldığını söyledi. Sporun sadece yenmek olmadığını kaydeden Sakar, kişilerin sosyalleşmesi ve kültür oluşturması açısından çok önemli bir etken olduğunu bildirdi.


   
 

Müsabakalardan sonra Ürgüp, Göreme, Avanos turu yapan Egemenlik İlköğretim Okulu Öğrencileri, hayatlarının en güzel günlerini yaşadıklarını söylediler.

Haber ve fotoğraf: Akşam Postası